Home / Egyéb / Ügyészségi nyomozás indult a vértesszőlősi siklóernyős balesetének kivizsgálására

Ügyészségi nyomozás indult a vértesszőlősi siklóernyős balesetének kivizsgálására

Egy szemtanú szerint a honvédségi mentőhelikopter okozott életveszélyes sérüléseket a sportoló férfinak.

Nyomozás indult annak a siklóernyősnek az ügyében, aki vasárnap akadt fenn egy fán, és mentése közben baleset történt. Szemtanúk szerint a sportoló a segítségére siető honvédségi mentőhelikopter miatt szenvedett életveszélyes sérüléseket. A honvédség szerint viszont ők csak a mentésirányító utasításait követték.

Egy szemtanú számolt be arról, hogy a 20 méteres fán akadt siklóernyős mentésére érkező honvédségi helikopter okozta a tragikus balesetet. – Illés Viktor vasárnap együtt indult siklóernyőzni a balesetet szenvedő Oroszi Zsolttal. Oroszinak 200 méteres magasságban gondjai akadtak („a gerinc fölött kapott egy csukást, ami az elmondása szerint befűződött”), nem tudta folytatni az útját, mentőernyőt dobott, majd sikeresen, sértetlenül beereszkedett az erdőbe. A két ernyő fennakadt a 20-25 méter magas fákon, Oroszi behúzta magát az egyik fához – ismertette a férfi az általa tapasztaltakat.

A fához végül rendőrök érkeztek elsőként, később megérkeztek a tűzoltók és a rendőri helyszínelők, majd befutott a mentősök helikoptere, és legvégül a Pápáról is riasztott MI-8-as honvédségi helikopter is megérkezett. A szemtanú szerint utóbbi gépnek a 100 kilométer/órás szele törte ketté a fát, amin a társa ült, s így zuhanhatott legalább 15 métert. A férfi életéért másfél-két órán keresztül küzdöttek a mentők, mire olyan állapotba hozták, hogy kórházba szállítható legyen.

(forrás)

About regio34

Check Also

ÁPRILIS 16. A HOLOKAUSZT MAGYARORSZÁGI ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA

1944-ben ezen a napon kezdődött meg a gettósítás Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján. Az első gettókat a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük