Home / Egyéb / A viharos szél és a villámcsapások adott munkát a tűzoltóknak szerda éjjel

A viharos szél és a villámcsapások adott munkát a tűzoltóknak szerda éjjel

Az éjszaka, kora reggeli órák alatt, a vihar és az ezt kísérő villámcsapások miatt is vonulniuk kellett a tűzoltóknak. A viharos szél miatt leszakadt ágakról, kidőlt fákról, villámcsapások nyomán keletkező tüzekről érkeztek bejelentések a megye több pontjáról. A veszélyeztetéseket, a tűzoltók minden esetben elhárították.

  • Oroszlányban tizenöt méter magas fába csapot villám a Várdomb utcában. A fa ágai az óvoda udvarára hullottak. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrészek segítségével megszüntették a veszélyeztetést.
  • Az egyes főúton a 96-os kilométer környezetében több mint öt fáról szakadtak le ágak melyek forgalmi akadályt jelentettek. Az ácsi önkormányzati tűzoltók a szabad átjárást az ágak láncfűrészek segítségével való feldarabolásával biztosították.
  • Villám csapott egy fába Lábatlanon is. A villámcsapás következtében kidőlt fa kidöntött egy villanyoszlopot is, mely teljes útzárat képzett. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével a fát eltávolították, az áramszolgáltatót értesítették a kialakult helyzetről.
  • Nyergesújfalun hétvégi ház tetejébe csapott villám, aminek következtében a tető kigyulladt. A helyszínre érkező komáromi hivatásos tűzoltók bontóbaltával az ingatlanba bejutottak, a padlástérbe dugólétra segítségével felmásztak és a kezdődő tüzet porral oltó készülék segítségével eloltották.

 (forrás)

About regio34

Check Also

ÁPRILIS 16. A HOLOKAUSZT MAGYARORSZÁGI ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA

1944-ben ezen a napon kezdődött meg a gettósítás Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján. Az első gettókat a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük