Home / Egyéb / Nyári szünet helyett búcsúkoncert az ácsi zeneiskolában

Nyári szünet helyett búcsúkoncert az ácsi zeneiskolában

Az ácsi polgármester a járvány miatti veszélyhelyzetben felmondta az évenként ötmillió forintos támogatásról szóló szerződést.

A Ritmus Alapfokú Művészeti Iskola 25 éve működik Ácson, ahol jelenleg 80 gyerek kap művészeti képzést a zeneiskolától az általános iskola épületén belül. A jelek szerint azonban szeptembertől már biztosan nem folytatódik itt a képzés. Az iskola székhelyén, Bábolnán hasonló okból vált kérdésessé a működés, egyelőre azonban ott még nem dőlt el, hogy a koronavírus miatti költségáttervezés után fenntartható marad-e az iskola.

A zeneiskola vezetője, Bánfi Balázs a szeptemberi indulásra azért nem lát esélyt, mert nem kap támogatást az önkormányzattól és mert a polgármester az egész megállapodást felmondta, amely a pénzbeli támogatáson túl rendelkezik arról is, hogy az oktatás az általános iskolában zajlik.

A polgármester a veszélyhelyzet alatt egy személyben is dönthetett a szerződés felmondásáról, az önkormányzati testület jóváhagyása nélkül is. Szentirmay azonban előzetesen kiküldte a tervezetet a testület tagjainak és egyikük sem szólalt fel ellene, elvégre – ahogyan azt az egyik képviselő elmondta – nemcsak a zeneiskola, hanem más szervezetek esetében is vissza kellett vágni a támogatást, és csökkenteni kellett az önkormányzati dolgozók bérét is.

(forrás)

About regio34

Check Also

2003-BAN EZEN A NAPON NÉPSZAVAZÁSON DÖNTÖTT MAGYARORSZÁG AZ EU-TAGSÁGÁRÓL

Az országos népszavazás a maga 45,62 részvételi százalékával eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük