Home / Egyéb / 5 fűszernövény, amit otthon, balkonládában is tarthatunk

5 fűszernövény, amit otthon, balkonládában is tarthatunk

A fűszernövények otthon termesztése egyre nagyobb divat és hasznos dolog. Ezeknek a növényeknek a termesztésébe bátran befoghatunk mi magunk is.

Ezeknek a növényeknek jó hasznát vesszük a konyhában, azonban egészségre gyakorolt hatásuk is jelentős.

MENTA

Csökkenti a gyomorégést és a hányingert, de görcsoldásra is használható. A növény gondozása nem igényel különösebb figyelmet, csak arra figyeljünk, hogy kétnaponta locsoljuk meg, télen pedig hozzuk be, vágjuk le tövig (szárítsuk meg a leveleket, teaként, fűszerként is jól jöhet majd!) és tavaszig tartsuk hűvös helyen. Ahogy megérkezik a meleg, újult erővel fog ismét nyílni!

CITROMFŰ

Nem túl igényes növény, nyugtató hatással van a szervezetre, és az emésztésre is kedvezően hat, elmulasztja a puffadást és támogatja a máj munkáját is.

ROZMARING

Az egészségre gyakorolt pozitív hatásai közé tartozik a vérkeringés fokozása és az emésztés segítése. Ezenkívül fejfájás ellen is szokták fogyasztani. A mentához hasonlóan locsolást igényel, és ugyanúgy lehet teleltetni is.

KAKUKKFŰ

Nagyon jó köhögéscsillapító, légúttisztító és fertőtlenítő hatású gyógynövény.

LEVENDULA

Szereti a mély cserepet, és a rendszeres locsolást. Jól lehet védekezni vele a szúnyogok ellen, nyugtató, görcsoldó hatással bír.

About regio34

Check Also

ÁPRILIS 16. A HOLOKAUSZT MAGYARORSZÁGI ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA

1944-ben ezen a napon kezdődött meg a gettósítás Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján. Az első gettókat a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük