Home / Egyéb / Versenyben a komáromi cukrász

Versenyben a komáromi cukrász

Lezajlott a Magyarország Tortája verseny második fordulója, amelyben újra megkóstolta a zsűri a döntőbe jutott tortákat.

A komáromi cukrász, Sztaracsek Ádám két tortájával is szerepel a legjobbak között. Ádám alkotásai a Hunyadi krónikája, valamint a Tétényi áfonyás mandula nevet viselik.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri hat tortát, ezeket a második körben újrakóstolták, és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére. A döntőben a tortákat helyben kell elkészíteni a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választja meg a győztest.

Az eredményhirdetésre még várni kell, hiszen mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd a finomságokat.

(forrás)

About regio34

Check Also

Már készül a szakma arra, hogy 2023-tól minden palack visszaváltható lesz

Az italos csomagolások visszagyűjtésére dolgoztak ki stratégiai és szabályozási koncepciót a hazai italgyártók és kereskedők. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük