Home / Egyéb / A legfőbb baleseti ok a gyorshajtás

A legfőbb baleseti ok a gyorshajtás

Folyamatosak az ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a szabályszegő járművezetők kiszűrése érdekében.

Újabb gyorshajtókkal szemben intézkedtek a rendőrök Komárom-Esztergom megyében az elmúlt héten. Volt olyan járművezető, aki Tatabányán, a Tatai úton a megengedett 50 km/h helyett 98 km/h-val közlekedett. Vele szemben 60.000. pénzbírságot és 4 büntetőpontot szabtak ki.

Tatán, az Esterházy úton haladt egy gépjármű a megengedett 50 km/h helyett 83 km/h-val. Büntetése 45.000. forint pénzbírság és 4 büntetőpont lett.

Az új koronavírus megjelenésével és a veszélyhelyzet bejelentésével a járműforgalom jelentősen visszaesett megyénkben, ezzel együtt pedig a közúti balesetek száma is csökkent. A korlátozások enyhítésével, megszűnésével egyre több jármű és gyalogos jelenik meg az utakon, ezzel ismételten megnő a balesetek bekövetkezésének kockázata. A legfőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás, ezért Komárom-Esztergom megyében folyamatosan végeznek az egyenruhások sebesség-ellenőrzéseket, a gyorshajtók kiszűrése érdekében.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában, ezáltal a járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.