Home / Egyéb / 1978. óta ezen a napon ünneplik a múzeumi világnapot

1978. óta ezen a napon ünneplik a múzeumi világnapot

Az ünnep célja, hogy az „év eme napján komolyabb figyelem forduljon a múlt emlékeit őrző és bemutató intézmények felé”. Egy kis ízelítő izgalmas látnivalókból megyénkből:

Esztergomi vár, Esztergom

Itt született István király, uralkodása idején a legfontosabb királyi székhely volt.

Duna múzeum, Esztergom

Az 1730-ban épült egykori káptalani ház kitárja kapuit a folyók, tavak, a vízi világ és hajózás témakörei iránt érdeklődők előtt.

Geoda Interaktív Őslény- Ásványkiállítás, Esztergom

Újszerű módon közelíti meg az ásványok és ősmaradványok megismerését. Egy vetítőterem, három ásványokkal és három ősmaradványokkal berendezett terem várja a csoportokat. 

Kuny Domokos múzeum, Tata

A tatai várban található múzeum, a sok látnivaló között található a 315 darabból álló kékfestő gyűjtemény.

Bányászati és Ipari Skanzen, Tatabánya

Egyedülálló kiállítóhelyen, egy régi bányaüzem teljes épületegyüttesével, berendezett irodákkal, szabadtéri gépbemutatón és bejárható bányatérség segítségével idézi meg a szénbányászatot.

Bányamúzeum, Oroszlány

A bányászok nem mindennapi munkakörülményeit eredeti környezetben, igazi gépek között, valódi eszközöket kézbe fogva mutatja be. Területén formabontó szabadulószobát alakítottak ki.

Hajóskanzen, Neszmély

A Szent Ilona öböl nyugodt vizén, varázslatos természeti környezetben gőzhajók sorakoznak és páratlan kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak az egész család számára.

Előembertelep, Vértesszőlős

A Magyar Nemzeti Múzeum bemutatóhelyén tárták fel az őskőkori előember telephelyét, koponyacsont-darabját, eszközeit és őskori állatnyomokat. A feltárásnak az ad kiemelkedő jelentőséget, hogy Közép-Európában ez volt az első ilyen komplex leletegyüttes.

Mini Magyarország, Kisbér

A kisbéri Mini-Magyarország Makettpark különleges és érdekes látnivalót kínál a turistáknak. A makettpark a kisbéri tó partján került kialakításra.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.