Home / Egyéb / Ma 36 éves a Facebook életre keltője

Ma 36 éves a Facebook életre keltője

Ezen a napon született Mark Zuckerberg

Bár irodalomból szerzett diplomát a gyerekkorától tartó érdeklődés a számítástechnika iránt előtérbe került, videójátékok fejlesztésével foglalkozott, zenelejátszó programot készített.

A Facebook létrehozásának ötlete eredetileg Mark Zuckerberg egyetemi előkészítő iskolájának, fényképes, nyomtatott, könyv alakú kiadványa volt. Ezek a könyvek már évtizedek óta közkedveltek voltak, és használatban álltak a tanárok és a diákok számára. A Facebook története valójában 2003-ban kezdődött a Facemash nevű alkalmazás kidolgozásával. Adam D’Angelo, aki Mark Zuckerberg legjobb barátja volt a középiskolában, létrehozott az egyetemisták számára egy kezdetleges társasági oldalt. A programnak olyan sikere lett, hogy használóinak száma a százezret is meghaladta. A honlap népszerűségének hatására írta meg Mark Zuckerberg a CourseMatch programot, ami aztán a Facebook létrehozásához vezetett. Kezdetben csak a Harvard hallgatói számára volt elérhető az oldal felhasználása, majd kiterjesztették és minden egyetemista, majd minden 13 évesnél idősebb személy is regisztrálhatott a Facebookon.

A tőzsdei bevezetésre 2012. május 18-án délután 17 órakor került sor. A következő mérföldkő 2012. október 4. – ezen a napon a Facebook elérte az 1 milliárd regisztrált felhasználót. 2017 júniusában újabb mérföldkőhöz érkezett a portál: az aktív felhasználók száma meghaladta a 2 milliárd főt (aktív felhasználónak számít, aki az elmúlt 30 napban legalább egyszer belépett az oldalra).

2010-ben már Zuckerberget az “információs kor legbefolyásosabb emberei” között említik és az Év emberének választják meg.

(forrás)

About regio34

Check Also

Palackokat távolítottak el az égő épületből

Összesen tíz tűzoltó vett részt a komáromi ház műhelyének oltásában csütörtökön. Családi házzal egybeépített lakatosműhely …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük