Home / Egyéb / Magyarországon nagymértékű növekedés tapasztalható

Magyarországon nagymértékű növekedés tapasztalható

Örömre azonban nincs okunk, mert nem pozitív fordulatok ezek. A munkanélküliek száma, az üzemanyag- és élelmiszerekárak ugrottak meg

Szerdától emelkedik az üzemanyagok ára a holtankoljak.hu információi szerint, a benzin bruttó kiskereskedelmi átlagára 9 forinttal, gázolajé 5 forinttal emelkedik.

Világszerte hónapok óta csökkenek az élelmiszerárak és az infláció mértéke. Ezzel szemben

Magyarországon hónapok óta komoly áremelkedés tapasztalható.

Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban márciusban 1,7 százalékra lassult a fogyasztói árak éves növekedési üteme a februári 2,3 százalékról, amiben döntő szerepe volt annak, hogy az energiaárak 3,6 százalékkal csökkentek márciusban a februári 2,3 százalékos emelkedés után – írta szombaton az MTI.

Az euróövezetben a februári 1,2 százalékról márciusban 0,7 százalékra, az EU egészében pedig 1,6 százalékról 1,1 százalékra lassult a fogyasztói árak növekedése éves összevetésben.

Magyarországon más a helyzet

Idehaza az április adatok szerint a múlt hónapban a fogyasztói árak 2,4 százalékkal voltak magasabbak a tavaly áprilisinál. Az élelmiszerek egy év alatt 8,7 százalékot drágultak. A sertéshús 30 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor volt, a friss gyümölcsök és zöldségek ára pedig 6,2 százalékkal nőtt egyetlen hónap alatt.

TÁRKI felmérés szerint a lakosság 18 százalékának csökkent a jövedelme, míg körülbelül 7 százalékra tehető azoknak az aránya, akik a koronavírus miatt a munkahelyüket is elvesztették.

A járvány kitörése óta 163000 munkavállaló fordult a kormányhoz, a munkanélküliek száma mára már 330000 főre nőtt. Becslések szerint csaknem fele nem részesül ellátásban.

About regio34

Check Also

Már készül a szakma arra, hogy 2023-tól minden palack visszaváltható lesz

Az italos csomagolások visszagyűjtésére dolgoztak ki stratégiai és szabályozási koncepciót a hazai italgyártók és kereskedők. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük