Home / Egyéb / Az év kerékpárútja lett a Tata-Tatabánya közötti szakasz

Az év kerékpárútja lett a Tata-Tatabánya közötti szakasz

A Tatabánya és Tata közötti Által-ér mentén halad az a kerékpárút, amely megnyerte az idén első alkalommal meghirdetett internetes szavazást.

A közel 7 km-es szakaszt a természeti szépsége mellett az út minősége miatt is sokan kedvelik.

Idén első alkalommal hirdette meg a pályázatot a Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub. A szervezők a lakosság által beküldött magyarországi kerékpárutakról készült fotókat bocsátották szavazásra, ezzel népszerűsítve a kerékpáros turizmust hazánkban. A Tatabánya-Tata szakasz lett a nyertes 1406 kedveléssel.

Az útvonal a Duna vonalát követő EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút része.
Az útvonal mellett található a 400 ezer éves régészeti lelőhely, ahonnan az ismert heidelbergi típusú ember, „Samu” származik. Tatára érve kellemes kikapcsolódást biztosít a tatai vár, az Öreg-tó. Az útvonal hossza és kiépítettsége miatt családoknak egy napos kirándulásra ajánlott. Aki bevállal további 10 km tekerést – szintén jó minőségű kerékpárúton – Dunaalmás magasságában eljuthat egészen a Dunáig.

(forrás)

About regio34

Check Also

2003-BAN EZEN A NAPON NÉPSZAVAZÁSON DÖNTÖTT MAGYARORSZÁG AZ EU-TAGSÁGÁRÓL

Az országos népszavazás a maga 45,62 részvételi százalékával eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük