Home / Egyéb / Van 30-60 ezer forintja tesztre? Ha igen, akkor lehet menni orvoshoz

Van 30-60 ezer forintja tesztre? Ha igen, akkor lehet menni orvoshoz

Újraindul az egészségügy, de az ellentmondásos utasításnak köszönhetően tanácstalanok az egészségügyi szolgáltatók és a betegek is

30-60 ezer forint a teszt ára, ami nélkül nem lehet orvoshoz, kórházba menni. A nem sürgős beavatkozást igénylő esetben csak negatív koronavírus-teszttel rendelkező beteget fogadhat az ellátórendszer. Kevés a hely, ahol csinálnak ilyen tesztet és annak is borsos az ára, magánszolgáltatónál az árak 30 és 60 ezer forint közöttiek, ezek kapacitása is korlátozott. A Nemzeti Népegészségügyi Központ 8 laborban végeztet teszt elemzést, a kapacitás itt is véges, maximum napi 1 -2 ezer darab.

Nem tisztázott az sem hogy, ki viseli a teszt költségét. Annyi biztos, hogy magánszolgáltatónál tesztet elvégeztetni sok embernek nem lesz anyagi lehetősége.

Egy magán fogorvos arra hívta fel a figyelmet, a tesztet eredményéről 36 óra múlva szerezhet legkorábban tudomást, addig kellene a pácienst a rendelőben tartani, mert ha haza engedik, másnap már újra el kellene végeztetni a tesztelést.

A közszolgáltatásban azt tették szóvá, hogy a betegeknek előírják a vírusmentes állapot igazolását, de az egészségügyi dolgozók kötelező teszteléséről nincs szó az újraindítás feltételei között.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.