Home / Egyéb / A tatabányai Szent Borbála kórház tájékoztatója

A tatabányai Szent Borbála kórház tájékoztatója

A tegnap érvénybe lépett kórház zárlat miatt az alábbi változások kerültek bevezetésre, melyet a kórház osztott meg közösségi oldalán:

Módosult betegutak a zárlatot követően. Új betegeket sem a járó-, sem a fekvőbeteg-ellátásban nem fogadunk. A háziorvosok és a mentők már az új rend szerint utalják, illetve szállítják betegeket. Akik jelenleg fekvőbeteg ellátásban részesülnek Tatabányán, gyógyulásukig itt is maradnak, csak negatív COVID teszttel engedik őket haza, vagy másik intézménybe, ha további (utó)kezelésre van szükségük.

Az alábbi járóbeteg ellátási területek Tatán működnek a továbbiakban:

Tata, Hősök tere 2.: belgyógyászat, gasztroenterológia, diabetológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat (terhes tanácsadás is), csecsemő- és gyermekgyógyászat, fül-orr-gégészet, audiológia, szemészet, bőr- és nemibeteg ellátás, neurológia, urológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat, kardiológia, gyógytorna

Tata, Almási utca 8.: ortopédia és gyógytorna

Tata, Fürdő utca 21.: orvosi laboratóriumi diagnosztika
Minden háziorvos értesítést kapott, így ők telefonon segítséget tudnak nyújtani az eligazodásban – település lakosainak szakellátása melyik városban működik átmenetileg. Azok a szakorvosok, akik eddig is telefonon voltak elérhetők a tatabányai kórházban – pl. receptek írása, konzílium (kardiológia) – továbbra is ilyen módon végzik a rendelést.

A szakorvosi javaslatok (emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított) érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időszakában és utána 90 napig, így azok megújítása miatt nem kell felkeresni a szakorvost.

COVID-19 betegek ellátása (a fertőzéssel érintett lakosok vizsgálata és az igazolt betegek ellátása):
– esztergomi, tatabányai, oroszlányi járás települései: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
– tatai, komáromi és kisbéri járás települései: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Település (lakóhely) szerint, arról, hogy mely szakrendelés hol érhető el a kórház honlapján olvashatnak részletes információkat.

https://bit.ly/2y9JyZa

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.