Home / Egyéb / Katasztrófavédelmi beszámoló hétvégéről

Katasztrófavédelmi beszámoló hétvégéről

Eseménydús hétvégén, közel harminc beavatkozást igénylő káreset jutott a megye tűzoltóinak.

Ezek közül néhány:

A viharos erejű szél fákat döntött, ágakat tört le a közlekedést veszélyeztetve, vagy anyagi kárt okozva szombaton: Tatabányán, Nyergesújfalun, Komáromban és Esztergomban is. A viharkárokhoz a megye tűzoltói vonultak, a káreseteket kéziszerszámokkal, láncfűrésszel számolták fel.

Tűz ütött ki Süttőn szombat délután egy lakóház melléképületénél, lángra gyújtva az épület mellett tárolt raklapokat is. A tűz a szomszéd telken álló járműre is átterjed. A helyszínre riasztott nyergesújfalui és bajnai hivatásos, valamint a süttői önkéntes tűzoltók négy vízsugárral a tüzet eloltották.

Személygépkocsi ütközött egy telek kerítésének Ácson vasárnap délután. Az esethez a komáromi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a gépjármű ajtaját feszítették le, illetve áramtalanították az autót. A járműben utazó két személyt a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Faanyag és fűrészpor égett Bakonybánkon, egy fatelepen vasárnap este. A tűzesethez Kisbérről, Pannonhalmáról, Győrből, Pápáról érkeztek hivatásos tűzoltók, valamint a rédei és bakonyszombathelyi önkéntesek is a helyszínre siettek. Az egységek a tüzet vízsugarak, kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd eloltották.

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.