Home / Egyéb / Hatósági karantén alatt az oroszlányi hajléktalanszálló

Hatósági karantén alatt az oroszlányi hajléktalanszálló

Egy lakó pozitív, aki kórházban van. 48 fő került hatósági karanténba – tudtuk meg Lazók Zoltán polgármester tájékoztatójából

„A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik.
A beteg járóbeteg ellátáson vett részt, a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalan szállóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. Az ellátottat jelenleg kórházban kezelik.
A megyei tiszti főorvos, a város polgármesterével együttműködve, hétfői naptól elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 48 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot.
Az épületet a hétvégén átrendezték annak érdekében, hogy a 48 fős létszámra irányuló hatósági karantén szabályait betarthatóvá tegyék. Az ellátottakkal önkéntesen 2 fő, a szociális szolgálat munkatársai költöznek be a karantén teljes időtartamára. A biztonsági szolgálat kamerarendszer működtetésével a nap 24 órájában figyeli mind a házban, mind a lezárt kertrészben történő mozgást. A folyamatos fertőtlenítés és a lakók ellátása biztosítva van.
A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el az épületet. A biztonsági szolgálat mellett a rendőrség és a Közterület-felügyelet is. fokozott ellenőrzést végez.
A hatósági karantén ideje alatt a hajléktalan szálló teljes körűen fertőtlenítésre kerül. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között.”

(forrás)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.