Home / Egyéb / Tatabányai veszélyhelyzeti rendelkezések

Tatabányai veszélyhelyzeti rendelkezések

A kormány ismét meghosszabbította a kijárási korlátozást és a polgármestereknek külön jogosítványt adott hétvégére, hogy saját településükön további szigorító szabályokat vezessenek be. Ennek értelmében Tatabányán az alábbi rendelkezés érvényes szombat 0 órától vasárnap éjfélig.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezen a héten 24 új fertőzöttet regisztrált megyénkben, így a legfrissebb adatok szerint 67 fővel Komárom-Esztergom megye az öt legfertőzöttebb megye közé tartozik.

Tatabányán eddig összesen 245 fő tartózkodott házi karanténban, közülük jelenleg 93 fő aktív karanténban van. A Népegészségügyi Főosztály által megküldött, folyamatosan frissített adatok alapján az Önkormányzat – igény szerint – étkeztetésben, illetve bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segíti a rászorulókat.

A járvány terjedésének területi adatai szerint a szomszédos Fejér megyében kiugró mértékben, egy nap alatt csaknem 13 százalékkal, míg egy hét alatt több mint 70 százalékkal nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kormány információk szerint a járvány tetőzése szempontjából a következő két hét kulcsfontosságú szerepet játszik, ezért a kijárási korlátozások a továbbiakban is érvényben maradnak, amennyiben a polgármesteri hatáskör ezt lehetővé teszi.


Az április 25-26-i hétvégére, szombattól vasárnap éjfélig a következő intézkedések lépnek érvénybe:

➡️ Az alábbi közparkok zárva tartanak: Csónakázó-tó, Május 1. park, Népház Liget, Záray Márta pihenőpark.

➡️ A Turul Emlékmű felé vezető Panoráma út két oldalán megállni tilos, a parkolót lezárják.

➡️ A Tata-Vértesszőlős-Tatabánya, és az Oroszlány-Környe-Tatabánya kerékpárút tatabányai szakasza lezárásra kerül.

➡️ Az Erőműi tó, Síkvölgyi tó, bánhidai és felsőgallai horgásztavak környékén, valamint a tatabányai köztereken csak az azonos lakóhelyre/tartózkodási helyre bejelentettek tartózkodhatnak egy csoportban (lakcímkártya alapján).

(forrás)


About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.