Home / Egyéb / A használt autók piacán a koronavírus megjelenése azonnal visszaesést eredményezett

A használt autók piacán a koronavírus megjelenése azonnal visszaesést eredményezett

Már márciusban felére csökkent az érdeklődés az autóvásárlás iránt, mostanra szinte teljesen leállt a használt autó kereskedelem

Ennek legfőbb oka, hogy jelentős rétegek, összességében több százezer ember egzisztenciája válik bizonytalanná a járványhelyzet okozta gazdasági válságban. Az euró árfolyama az első negyedév során 330-ról 360 forint fölé emelkedett, ami közel 10 százalékkal tette drágábbá az importot, valamint a használtautó-import jelentős részét magánszemélyek bonyolítják, ők a következő hónapokban a határon átlépő forgalom zárlata miatt nem lesznek képesek további járműveket behozni, ami a meglévő kínálat folyamatos apadását okozza.

Szakemberek véleménye szerint a koronavírus járvány lefutása után először a használt autók piaca fog beindulni, majd csak ezután lesz nagyobb érdeklődés az új gépjárműk iránt.

Amennyiben autót vásárol fontos tudni, hogy bár a lejáró műszaki vizsgák a személyes okmányokhoz hasonlóan automatikus hosszabbítást kapnak a veszélyhelyzetet követő 15. napig, a vásárlás és eladás kapcsán adódó bejelentési kötelezettség továbbra is él, az eladóknak nyolc napjuk van, hogy akár online bejelentsék az értékesítést, míg a vásárlóknak tizenöt nap áll rendelkezésére, hogy átírassák a megvásárolt autót, amihez kötelező felelősségbiztosítást is kell kötni, már a vásárlás napján.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.