Home / Egyéb / A koronavírust kihasználva próbált pénzt kicsikarni az oroszlányi csaló

A koronavírust kihasználva próbált pénzt kicsikarni az oroszlányi csaló

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a móri Rendőrkapitányság egy 18 éves oroszlányi férfival szemben

A móri Rendőrkapitányság nyomozói a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együtt elfogtak egy oroszlányi férfit, aki a gyanú szerint a koronavírus miatt rászorulók megsegítésére hivatkozva akart pénzt kicsikarni a megtévesztettektől.

A gyanúsított 2020. április hónapban fiktív személy nevében közösségi profilt hozott létre egy internetes közösségi oldalon, amelyen keresztül az aktuális járványügyi helyzetre tekintettel adományt gyűjtött rászorulók részére.

A felhívásban a segíteni szándékozó embereket arra kérte, hogy privát üzenetben vegyék fel vele a kapcsolatot. A csaló több sértettet is tévedésbe ejtett, azonban a rendőrök hatékony adatgyűjtésének és gyors közbelépésének köszönhetően értékátadás nem történt.

A nyomozók a férfit 2020. április 14-én délután Móron elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A rendőrök vizsgálják, hogy az esettel összefüggésbe hozhatók-e további személyek is, valamint a +36-22/407-063-as telefonszámon, vagy személyesen a Móri Rendőrkapitányságon várják azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel akartak megkárosítani, vagy megtéveszteni.

Forrás: police.hu

About regio34

Check Also

A rendvédelmi dolgozók 30, a tűzoltók 40 százaléka nincs beoltva

 Az oltásra december 15-ig kapnak haladékot, ha eddig nem oltatják be magukat a munkavállalók, akkor fizetés nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük