Home / Egyéb / „Aki nem ád kalácsot, ne is adjon tanácsot”

„Aki nem ád kalácsot, ne is adjon tanácsot”

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke szerint a családok takarékoskodjanak és akkor minden rendben lesz. Domokos Lászlónak 4 millió forint körüli a fizetése.

Az ÁSZ elnöke életvezetési tanácsokkal látja el a magyar családokat. Egyszerű a dolog, kevesebbet kell költeni a bevételnél és a különbözetet félre kell tenni.

Szerinte ezt fontos megtanulni a családoknak, mert a családnak és a társadalomnak is a legnagyobb értéke a biztonság, a pénzügyi biztonság. Valamint javasolja családi pénzügyminiszter kinevezését is, aki kézben tartja a dolgokat.

Az állás nélkül maradtaknak, a fizetés nélküli szabadságra elküldötteknek akkor most nagyon össze kell kapni magukat, hogy a családi költségvetést úgy állítsák fel, hogy a következő bevételig a kiadásaikat úgy minimalizálják, hogy megtakarításuk is legyen a még nehezebb időkre. Ahogy Domokos úr említette a családi költségvetés tervezésénél a bevételi oldal tervezése az egyszerűbb feladat. Ez valóban így van, mert sok helyen nincs és határozatlan ideig nem is lesz bevétel, esetleg csak a családi pótlék.

Az ÁSZ elnökének az a véleménye, hogy a költségvetési újratervezésekkel a kormány minden lehetséges eszközt felhasznál a munkanélküliség és a súlyos anyagi gondok enyhítésére, a többi viszont szerinte az egyéni felelősségen múlik. Sajnos ez egy forint bevételt nem jelent jelen pillanatban a családok költségvetésében.

Arra sem gondolt Domokos úr, hogy az átlag családoknak tizedannyi jövedelmük sincs, mint neki. Nekik nem az a családi kiadások kurtítása, hogy lazac helyett olcsóbb étel kerül az asztalra. Most azon gondolkodnak, hogy hogyan tudják elkerülni, hogy ne kerüljenek utcára, befizessék-e a közüzemi számlákat, hogy a mindennapi élethez szükséges dolgokra meddig lesz elég a pénzük.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.