Home / Egyéb / Költözés a tatabányai Szent Borbála kórházban

Költözés a tatabányai Szent Borbála kórházban

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítása alapján szerdáig a kórházi ágykapacitások 60 %-át kell szabaddá tenni az intézményeknek koronavírusos betegek ellátására.

Nagypénteken és az azt követő szombaton tíz osztályt költöztettek át, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessenek. A munkában szerepet vállaltak a tűzoltók, a katasztrófavédelem, a mentősök, a polgárőrség és a honvédség önkéntesei.

A betegek egy része otthonába, nagyobb része a tatai telephelyre és társintézményekbe kerültek átszállításra, több beteget átvett a kisbéri és a komáromi kórház. A tatai telephelyre, az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórházba költöztek az ápolási-, krónikus belgyógyászati-, onkológiai, hematológiai osztályok. Lazók Zoltán oroszlányi polgármester ma reggeli tájékoztatása szerint az oroszlányi Ápolási Intézetben 7 fő került elhelyezésre.

A Szent Borbála kórházon belül is történtek változások az egyes osztályok elhelyezkedését illetően.

Mindemellett a sürgősségi, akut ellátás folyamatos és mindazon a beavatkozásokat elvégzik, melyek halasztása egészségkárosodást eredményezhet. Kontrollos betegeknek a gyógyszerfelírást továbbra is biztosítva van. A koronainfo@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen vagy munkaidőben a tatai telephelyen az Árpádházi Szent Erzsébet Szakkórház és Szakrendelővel kapcsolatban a 06 34 586-725-ös telefonszámon, Tatabányán a 06 34 515-549-es telefonszámon állnak az érdeklődők rendelkezésére.

(forrás)

About regio34

Check Also

ÁPRILIS 16. A HOLOKAUSZT MAGYARORSZÁGI ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA

1944-ben ezen a napon kezdődött meg a gettósítás Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján. Az első gettókat a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük