Home / Egyéb / Az idei húsvéti forgalom a boltokban

Az idei húsvéti forgalom a boltokban

Az üzletekben ma nagy a forgalom, nyakunkon a húsvéti hosszú hétvége

Bár ma tele vannak és várhatóan szombaton is tele lesznek a bevásárlóközpontok, élelmiszerboltok, mégis az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a korábbi évek húsvét előtti időszakához képest kisebb a forgalom. Ez betudható a járvány okozta felvásárlásoknak. A kijárási korlátozás miatt a családi, baráti összejövetelek elmaradnak, ami szintén azt eredményezi, hogy kevesebb árucikk kerül a kosarakba. Sajnos ezenkívül az is közre játszik a forgalom elmaradásnak, hogy van olyan réteg, akinek már most anyagi gondjai vannak, vagy későbbi bevételei bizonytalanok és ezért óvatosabban vásárolnak. Már vannak olyan háztartások, amelyek a járvány miatt olyan anyagi helyzetbe kerültek, hogy még a hétköznapi étkezések előteremtése is veszélybe került.

Jóval kevesebb fogy a hagyományos húsvéti termékekből, például a csokoládé figurákból, de a füstölt áru iránt sincs akkora kereslet, ami ebben az időszakban szokásos.

About regio34

Check Also

2003-BAN EZEN A NAPON NÉPSZAVAZÁSON DÖNTÖTT MAGYARORSZÁG AZ EU-TAGSÁGÁRÓL

Az országos népszavazás a maga 45,62 részvételi százalékával eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük