Home / Egyéb / Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség

Szükség van emberek közötti összefogásra, embertársaink támogatására, mert úgy tűnik, hogy kézzelfogható, azonnali segítséget csak ilyen módon tudunk kapni és adni.

Videó az oroszlányi szívecskékről.

Olyan rendkívüli helyzetbe került most az ország lakossága amire nem voltunk felkészülve és még nem volt ilyen. Egyre több olyan hírt lehet olvasni, ami szívet melengető. Maszkot varró háziasszonyokról és varrodákról. Kórházi dolgozóknak ételt szállító vendéglősökről; tisztítószert, vegyi árut önkormányzatnak felajánló üzletláncról, ingyen fuvarozó taxisokról, lakhatást, egyéb szolgáltatást felajánlókról a frontvonalban dolgozóknak. A távoktatáshoz online oktatás, tablet, laptop felajánlások. Zenekarok online koncertekkel, egyes facebook csoportok felolvasó estekkel, szakemberek lelki segítségnyújtással próbálják enyhíteni az otthon maradottak tehetetlenségét és elterelni a figyelmét. Oroszlányban esti közös koccintás az egész város egészségére az erkélyen, ablakban, majd képek megosztása a facebook csoportban, külön-külön, de mégis együtt van a város, hogy senki ne érezze azt, hogy egyedül van.

Országszerte szívek az ablakban, este taps köszönetként az értünk dolgozóknak.

Az önkormányzatok is igyekeznek enyhíteni a terheken. Szinte azonnal megalakultak az időseket, betegeket bevásárlással, gyógyszer kiváltással segítő szervezetek, akikhez szép számmal önkéntesek is csatlakoztak.

Szerencsére sorolhatnánk még a különböző felajánlásokat, segítségnyújtásokat amiket jószándékú emberek, cégek tesznek mások felé.

A lábatlani Kalmár Ildikó a helyi polgárőröknek varrt maszkokat.

Ászári pedagógusok facebook megosztása a szeretet kimutatásának fontosságáról ebben az embert próbáló időszakban.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.