Home / Friss hírek / Czunyiné és a nagy digitális mutyi…

Czunyiné és a nagy digitális mutyi…

Mint Komárom-Esztergom megyei lakosok, nagy büszkeséggel figyeltük a szerkesztőségben, hogy a kormányfő digitális oktatás indításáról szóló bejelentésénél megköszönte a térség országgyűlési képviselőjének a kiválóan elvégzett munkát.

Na végre! gondoltuk többen is, mivel köznevelésért felelős államtitkárként akkorát bukott, hogy a rendszerváltás óta is ritkaságszámba ment az ilyen szintű szakmai leégés. De a képviselő asszony nem az a könnyedén feladós fajta – erről tanúskodik az interneten megtalálható Czunyiné’s Legacy írás is… – , így miután az előző pozíciójában „remekművet” alkotott, így adtak neki egy olyan új feladatot, amiben úgy gondolhatták, hogy nem tud olyan nagyot bukni. Így kinevezték digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosnak. Sokáig tartotta magát az az elképzelés, hogy valószínűleg a köztudomásúlag digitális fél analfabéta kormánytagoknak torrentezheti majd le a Barátok közt aktuális részeit. Ettől mi természetesen elhatárolódunk és szeretnénk tárgyilagosan értékelni a képviselő asszony elvégzett munkáját.

Ki gondolta volna, hogy olyan helyzetet hozhat a 2020-as év, hogy mérlegre kerülhet az elvégzett munkája?

Eljött a pillanat, amikor egy „jól felépített rendszert” egy kapcsoló elfordításával be kell(ene) indítani. Mivel Judit asszonynak legutóbb sikerült egy 30(!!!) éves Ifát nagy mosolygás közben átadni, mint a tűzoltóság modernizációjának egyik sarokkövét, így többen is azt vizionálták, hogy a rendszer indításának pillanatában az iskolák büszkén veszik majd elő a ZX Spectrumokat, C64-eket, de mi még itt is óvatosságra intettük a negatív véleményeket formálókat, mondván: nyugtával dicsérd a napot…

De lássuk, hogy valójában hogyan is működik ez a milliárdokat felemésztő fejlesztés:

Tehát 2016. február 6-án kinevezett Czunyinénak kicsivel több mint 4 év állt rendelkezésre, hogy végre le tudjon tenni valamit az asztalra, hogy a választókerületében egyre erősödő, alkalmatlanságát firtató hangokat elhallgattassa. A bejelentés másnapján – többen gyakorló szülőként – érdeklődve vártuk a gyerekek iskoláiból, tanáraitól, hogy megnyitnak egy 21. századba bepillantást nyújtó platformot, ahol a le- és feltöltési sebességek villámgyorsaságának olyan paradicsomába, amitől a migráns- és Soros fertőzött Európa végre meghajolhat nagyságunk előtt. (Attól most szemérmesen tekintsünk el, hogy erre is az EU-tól jött a forrás…) Kicsit elbizonytalanított többünket is, hogy a tanárok kezdték kérdezgetni a szülőket, hogy akkor hogyan is legyen ez a digitális oktatás, de még akkor is bíztunk abban, hogy ez csak az izgalomfokozó „előjáték”, hogy még nagyobb legyen a katarzis!

És akkor eljött a pillanat, feltárult előttünk Judit asszony utóbbi 4 év munkájának gyümölcse (dobpergés és tűzijáték kanócainak begyújtása…) a Google Classroom!?!

Azért személy szerint elég sokat adtunk volna azért a pár percért, amikor a mi képviselő asszonyunk prezentációt tartott a felcsúti, a digitális-kőkorszakban ottragadt csatárnak, aki minden fenntartás nélkül elhiszi, hogy a Google valójában a Czunyiné középső beceneve Bokod szerte…

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.