Home / Egyéb / Teafaolaj, a minipatika, most kézfertőtlenítőként

Teafaolaj, a minipatika, most kézfertőtlenítőként

A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, elsősorban fertőtlenítő, gombaölő hatása miatt érdemes kipróbálni.

A drogériákban, bioboltokban kapható teafaolaj különösen ismert fertőtlenítő és baktérium- és gombaölő tulajdonságairól, általános jellemzői között említhetjük, hogy erősíti az immunrendszert, élénkéti a vérkeringést és az idegi működést, megfázások, felső légúti gyulladások esetén is eredményes, bőrbetegség esetén enyhíti a viszketést. Régóta használom, mindig van itthon. Érdekes módon szeretem a picit mentolos, fanyar, friss, tiszta, „zöld” illatát. Sokféle felhasználási módja közül most, amikor szinte sehol nem lehet hozzájutni kézfertőtlenítőhöz a fertőtlenítő hatása kerül előtérbe.

Itt egy pillanatok alatt elkészíthető, olcsó fertőtlenítőszer recept:

  • 100 ml-es flakon (bármilyen otthon lévő, régi flakon tökéletesen megfelel)
  • 50 ml gyógyszertári alkohol (70%-os)
  • 45 ml desztillált víz
  • 10 csepp teafa illóolaj (100%-os tisztaságú)
  • 10 csepp általalunk kedvelt illatú illóolaj – 100%-os tisztaságú (például levendula, eukaliptusz), ez elhagyható

A flakonba mérjük ki az alkoholt, mehetnek bele az illóolajok és a víz, majd összerázzuk. Kész is van a hatásos kézfertőtlenítő, mely felület fertőtlenítésére is alkalmas!

Én már többszöri próbálkozásra sem kaptam alkoholt a gyógyszertárban. Ezért alternatív megoldásként babaolajba kevertem a teafaolajat, azzal tudom bekenni a kezemet. Ha el szeretnénk kerülni, hogy olajos legyen a kezünk akkor akár tisztán is alkalmazható, pár cseppet téve a kezünkre azonnali megoldás a fertőtlenítésre.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.