Home / Egyéb / A koronavírus első gazdasági vesztesei

A koronavírus első gazdasági vesztesei

Még semmiféle korlátozó intézkedést nem foganatosítottak Magyarországon amikor már megkezdődött a koronavírus gazdasági hatása, ami pont azokat érinti, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben vannak: az átlag dolgozókat és családjukat.

A turizmus és a vendéglátás szinte azonnal drasztikus változáson ment át, turisztikai céllal ide utazni szándékozók az utazásokat lemondták, a nemzetközi érdekeltségű cégek haza hívták a Magyarországon tartózkodó képviselőiket, dolgozóikat. A szállodák forgalma minimálisra csökkent, ennek hatására azonnal megkezdődtek az elbocsájtások. Természetesen elsősorban a kiszolgáló személyzet kerül sorra, azok, akik alig keresnek többet a minimálbérnél, vagy minimálbérrel, részmunkaidőben vannak bejelentve. Akiknek nincsenek tartalékaik, akiknek fizetni kell az irreálisan magas albérleti díjakat, vagy a törlesztőrészleteket. Akiknek most minden bizonytalan, a kereset, a lakhatás, talán még az élelem beszerzése is és akkor még nem beszéltünk arról, ami oka ennek a kialakult helyzetnek, amitől mindenki tart, a koronavírus.

Ezek a családok nem fogják tudni ezeket a terheket egyedül elviselni, sem fizikailag, sem lelkileg. Ezeknek a családoknak segítségre van szükségük. Nem alamizsnára, nem a szomszédtól kapott kiló kenyérre, vagy a főbérlőtől egy hét haladékra a lakbér fizetésre.

Ezeknek a családoknak segítő kezet kell nyújtani. MOST

Eddig csak a Jobbik állt elő cselekvési programmal, amely 5 pontjában olyan intézkedések szerepelnek, amelyek megoldást jelentenének a nehéz helyzetbe került embereknek.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.