Home / Egyéb / Klímavédelem, az újabb nagy mutyi

Klímavédelem, az újabb nagy mutyi

2020. március 11-én Nunkovics Tibor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott a kormány sajátságosan értelmezett klímavédelmi akciótervével kapcsolatban, ugyanis közel 6 milliárd Forint támogatást kaptak Orbán vejéhez köthető üzletemberek napelemparkok építésére

A magyar kormány 2020. februárjában klímavédelmi akciótervet fogadott el. A cél a kormány szerint az, hogy a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve, a magyar állam a klímaváltozás időszakában is mindent megtegyen azért, hogy a következő generációk jobb állapotban örökölhessék meg Magyarországot, mint amilyenben az most van.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az üggyel kapcsolatban sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy „zöld ügyekben előre léphessünk”.  Sajnos napjainkra kiderült a valódi cél. Nem a zöld ügyekben való előre lépés, hanem a zöld jelzés adása az újabb mutyinak. Orbán Viktor vejéhez köthető üzletemberek kapnak majdnem 6 milliárdos támogatást napelemparkok építésére. Tehát a valódi cél nem az volt, hogy a háztartások önfenntartók legyenek; nem az, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után, hanem az, hogy újabb milliárdok vándoroljanak kormányközeliek zsebébe. A gátlástalanságuk határtalan, mert nemcsak a milliárdokat, hanem a gyerekeink, unokáink jövőjét lopják el.

Az üggyel kapcsolatban Nunkovics Tibor országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót tegnap. Képviselő úrnak szívügye a környezetvédelem, szót emelt a klímavészhelyzeten kívül a szélerőművek jelentősége mellett, a vörösiszap és a Mátrai Erőmű ügyben, a pilisi bányanyitás ellen.

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.