Home / Egyéb / Vajon ki vezeti Oroszlányt avagy Lazók, Czunyiné és a füstölgő Mszp frakció…

Vajon ki vezeti Oroszlányt avagy Lazók, Czunyiné és a füstölgő Mszp frakció…

Jól járhat-e a város a helyi vezetés civakodásával?

Bármennyire is hihetetlen, ez a történet a mi szerkesztőségünkben kezdődött:

Történt, hogy – régiós oldalként – figyelemmel követve a körzetünkben lévő települések weboldalait, média felületeit és a helyi pártszervezetek internetes megjelenéseit, május 23-án felfigyeltünk Oroszlány város honlapján az oroszlany.hu-n megjelent  hírre, miszerint ugyanazon napon a város átadott két befejezett beruházást. Mint régiós híroldal szerettünk volna beszámolni ezekről az átadásokról, de nem tudtuk nem észre venni, hogy a honlapon is önerős beruházásként feltüntetett Április utcai rekonstrukció átadásánál feltűnt a választókerület országgyűlési képviselője, a Fideszes Czunyiné Bertalan Judit.

Lazók Zoltán (bk) Czunyiné Bertalan Judit (jk)

Szerkesztőségünk szerette volna megtudni, hogy mi volt az oka ennek. A város honlapjáról kikerestük a polgármesteri kabinet sajtóreferensének, Ivák Istvánnak email címét és elküldtük neki az ezt firtató kérdésünket:

Tisztelt Ivák István!
A Régió34 online híroldalon tervezünk egy cikket megjelentetni a városban legutóbb átadott Petőfi udvari épület felújításáról és az Április utcai parkoló és útfelújításról. A város ezeket a munkálatokat önerőből oldotta meg, ezért meglepve tapasztaltuk, hogy az Április utcai átadáson megjelent és az átadásnak cselekvő részese volt a körzet Fideszes országgyűlési képviselője, ami félreértésre adhat okot, azt sugallja a körzet választóinak, hogy Czunyiné Bertalan Judit-nak köze lehet a városban önerőből történt felújításokhoz. A kérdésünk, hogy mi indokolta Czunyiné Bertalan Judit eseményre való meghívását és az átadásban való részvételét?
Kérem, válaszával tiszteljen meg még a mai nap folyamán, hogy az esti órákban fel tudjuk tenni a cikket oldalunkra.
Tisztelettel: regio34 szerkesztőség.

 

Ezt az e-mailt május 25-én délelőtt, 11 óra 57 perckor küldtük át a sajtóreferensnek, bízva abban, hogy estig megérkezik a válasz és egy korrekt cikkben számolhatunk be a város fejlődéséről. Az e-mailre ezen cikk írása pillanatáig nem érkezett válasz.

Most jön a csavar a történetben: másnap, május 26-án megjelent egy poszt az Mszp oroszlányi weboldalán, ami ugyanezt a problémát veti fel. Leszögezzük, bennünk még a gondolat sem merült fel, hogy a polgármesteri kabinet sajtósa megkerülve a munkaadóját egyenesen a városi szocialistákig szaladt, hogy tűzoltásként sebtiben megjelenhessen egy „mosakodós” poszt.

Mi is ezzel a történettel a probléma?

Több is van:

  • egy régiós híroldal szeretne beszámolni a városban átadott beruházásokról, amihez kapcsolódóan van egy – úgy néz ki kellemetlen – kérdés és a polgármesteri kabinet sajtóreferense válaszra sem méltatja az érdeklődést.
  • a helyi Mszp aminek a polgármesterrel együtt 7 tagja dolgozik az önkormányzat képviselő testületében, csodálkozva veszi észre, hogy az átadásra meghívást kapott Czunyiné. Akkor ki hívta meg az országgyűlési képviselőt? Csak úgy beesett az átadásra?
  • a polgármestert a helyi Mszp/Dk/Együtt választási szövetség juttatta a városvezetői pozícióba, most mégis úgy látszik, hogy valami miatt törés jött létre közöttük. Milyen produktív munka folyhat a városházán, ha azok, akik a várost kellene vezessék, egymást próbálják kellemetlen helyzetbe hozni.

A témával kapcsolatban született még egy bejegyzés az oroszlányi Jobbik facebook oldalán, amit azért is tartunk érdekesnek, mert a helyi viszonyokra nagyobb rálátással rendelkező alapszervezet egy kicsit más irányból közelíti meg ezt a kérdést.

Források: oroszlány.hu mszporoszlány.huoroszlányi Jobbik FB oldala

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.