Home / Egyéb / Súlyemelő Tini OB Oroszlányon!

Súlyemelő Tini OB Oroszlányon!

Oroszlányon rendezik meg a Tini Országos Bajnokságot!

Május 27-én, szombaton 10 órai kezdettel rendezi meg a Magyar Súlyemelő Szövetség a Nyugat-magyarországi Tini Országos Bajnokságot a volt Gárdonyi iskolában. (Oroszlány Takács Imre út 1.) Ennek apropóján meglátogattuk az oroszlányi fiatal súlyemelőket edzés közben. Bagócs János volt súlyemelő – többek között négyszeres Európa- és kétszeres Világbajnok – aki most a fiatalok edzését irányítja elmondta, hogy az eredmények tekintetében nagy várakozással tekintenek a szombati versenyre. A lányok között Eszenyi Fanni – aki a 2017-es Diákolimpiáról is aranyéremmel tért haza – és Szalai Lili – a 2017-es Diákolimpián 4. helyezést szerzett – indul oroszlányi színekben.

Eszenyi Fanni a 2017-es Diákolimpia aranyérmese

Edzőjük mindkét lánytól nagyon jó, mondhatni aranyos eredményt remél a felkészülésük alatt mutatott formájuk alapján.

Szalai Lili a 2017-es Diákolimpia 4. helyezett

A fúknál Bimbó Jeremi a 2017-es Diákolimpia bronzérmese, bátyja Bimbó Brendon 2017-es Diákolimpia 4. helyezettje, Huber Bence és Petra Lajos Diákolimpia 6. és 12. helyezettjei fogják képviselni az OVSEE országszerte híres  utánpótlás műhelyét.

Bimbó Jeremi gyakorlat közben

Találkoztunk még az edzőteremben Oláh Natáliával, aki a Diákolimpián 7. helyezett, a Bangkokban áprilisban megrendezett Ifjúsági Súlyemelő Világbajnokságon 118 kg-os összetett eredménnyel a 36. lett.

Oláh Natália Thaiföld után még nagyobb lendülettel edz

Látogatásunk alatt folyamatosan érkeztek és – az edzés végeztével – távoztak a fiatal tehetségek, így az edzőteremben zenei aláfestéssel, jó kedélyű gyakorlás zajlott.Az egyik érkező éppen Breitner Vivien volt, aki a Thaiföldi versenyen 125 kg-os összetett eredménnyel a 34. helyen zárta a Bangkok-i megmérettetést.

Breitner Viviennek Bangkokban 67 kg-ig sikerült jutnia lökésben

Bagócs Jánosnak mindenkihez volt egy kedves szava, szakmai tanácsa és minden elköszönésre jutott egy „Ne felejtsd el a következő edzést!” emlékeztető. Arra a kérdésre, hogy miként látja az oroszlányi súlyemelés jövőjét, nagyon messziről indította a választ: „Amióta 1975-ben elkezdtem a fiatalokkal foglalkozni 1000-1200 gyerek fordult meg az edzőteremben – amit az 1971-es Eb után a bánya vezetőségének engedélyével elbontott, régi épületek bontásából megmaradó téglákból építettek a kőművesek, akiknek a sportolók voltak a segédmunkásaik, adogatták a téglát, keverték a falazóanyagot – akik közül nagyon sokuk jó és eredményes versenyző, de ami még fontosabb mindegyikük jó ember lett. Nem bűnöztek, csavarogtak, mivel a sport rendszerességet és célt adott az életüknek és egy összetartó közösséget kovácsolt belőlük. A bánya megszűnése óta az anyagi lehetőségeink igen szűkösek, sokszor saját autóval hordjuk a gyerekeket versenyre, amit mi tankolunk, de a sikeres versenyek után még ezt is el tudja feledni az ember. Bízom benne hogy az oroszlányi súlyemelés – remélhetőleg a nem túl távoli jövőben – lesz még olyan helyzetben a felkészülés körülményeit tekintve, amit a múltbéli eredményei és a jelenkori szerepe alapján megérdemel. Akkor nagyon szép jövője is lehetne ennek a csodálatos nehézatlétikai sportágnak városunkban.”

Nyugat-Magyarországon a második, országosan az ötödik helyen végeztek az OVSEE fiatal versenyzői a Súlyemelő Abszolút Csapatbajnokság oroszlányi selejtezőjén 2017 május 20-án.

Kizárólag utánpótlás korú versenyzőkkel vett részt az oroszlányi egyesület a hétvégi megmérettetésen. Az öt fős csapatban a Talabér Szonja révén egy hölgy, valamint négy erős férfiú Bimbó Brendon, Kerekes Patrik, Kerekes Balázs és Járóka Gábor kapott helyet. Előzetesen az országos legjobb nyolc közé kerülést szerette volna elérni a Likerecz Attila és Bagócs János szakmai irányítása alatt versenyző helyi csapat, hiszen a nyolcas döntőt november 4-én, szintén Oroszlányban rendezheti a súlyemelő egyesület.

A vegyes kor és súlycsoportokban rendezett, Sinclair pontok (kor, testsúly, összteljesítmény) alapján értékelt versenyen az oroszlányiak többen is egyéni csúcsokat emelve, a várakozáson felüli második helyet szerezték meg, amivel magabiztosan, országosan ötödik helyezést elérve jutottak az országos döntőbe!

A hétvégi selejtező fordulót az ózdiak súlyemelő csapata nyerte, soraikban a kétszeres Európa bajnok, Világ és Olimpiai bajnoki 4. helyezett ukrán Oleksandr Pielieshenkoval.

Az oroszlányiak eredményei:

Bimbó Brendon – összetett: 117 kg (szakítás 50 kg, lökés 67 kg)

Talabér Szonja – 98 kg (43,55)

Kerekes Balázs – 210 kg (100,110)

Járóka Gábor – 225 kg (100,125)

Kerekes Patrik – 205 kg (95,110)

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.