Home / Bábolnai hírek / Vendégrendezők és kortárs táncbérlet a tatabányai színház új évadában

Vendégrendezők és kortárs táncbérlet a tatabányai színház új évadában

A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház új évadában három vendégrendező mutatkozik be a városban, a kínálatban kortárs táncbérlet is szerepel, emellett 10 gyermekdarabot tűznek műsorra – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatója.

Crespo Rodrigo tájékoztatása szerint az új évadban Forgács Péter, Paczolay Béla és Vidovszky György rendezők első alkalommal fognak együtt dolgozni a Jászai Mari Színház társulatával.
A bemutatók közül az igazgató kiemelte az évad nyitányaként a Kamaraszínházban színre kerülő Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című darabját. Ezzel majdnem egy időben Molnár Ferenc Játék a kastélyban című klasszikusa kerül színpadra a nagyszínpadon. A Kamaraszínház és a nagyszínpad évadnyitó bemutatóit a színház állandó rendezője, Guelmino Sándor állítja színpadra.
A magyarországi bemutatót követően a Jászai Mari Színház a második a budapesti Katona József Színház után, mely műsorára tűzi Ferdinand von Schirach Terror című „zárt tárgyalását”. Az emberi élet megvédésének és elvételének kérdését felvető darab a döntés meghozatalában határozottan számít a közönség véleményére. A témafelvetését és formáját tekintve is különleges előadást Vidovszky György rendezi.
Reginald Rose bűnügyi játékát, a Tizenkét dühös embert Paczolay Béla rendezésében láthatják a nézők.
Az évad zárásaként Friedrich Schiller örökérvényű drámáját, a Stuart Máriát mutatják be. A maga körül mindent elpusztító asszonyi gyűlölet tragédiáját Forgács Péter állítja színpadra.
Idén a kortárs tánc jeles hazai képviselőinek előadásaiból válogató, három produkciót kínáló bérletet is indít a színház, az előadások közül egynek a Vértes Agórája ad otthont.
Szintén az idei év újdonsága az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat, melyben Nyáry Krisztián történetei alapján neves írók és művészek magánéletével ismerkedhet meg a közönség, irodalomtörténeti kutatások és meglévő dokumentumok alapján.
A Jászai Mari Színház a 2016/17-es évadban 7 felnőtt és 11 gyerekbemutatót tartott. A színház a szezonban 271 előadást játszott, az intézmény átlagos kihasználtsága elérte a 93 százalékot – ismertette az igazgató.-íja az MTI.hu

Kép: Youtube

 

About regio34

Check Also

MA VAN A VÍZ VILÁGNAPJA

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.